Maraş Dondurmasının Yapılışı

Maraş Dondurmasının Yapılışı

Maraş dondurmasını evde yapmak için aşağıdaki tarifi takip edebilirsiniz:

Malzemeler:

4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı salep
1 çay bardağı Antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:

1.Bir tencereye sütü ekleyin ve orta ateşte ısıtın. Sütü kaynatmadan önce ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

2.Soğuyan sütün içerisine toz şekeri ekleyin ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.

3.Ayrı bir kapta nişasta ve salebi karıştırın. Ardından, bu karışımı süt ve şeker karışımına ekleyin.

4.Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi tekrar ocağa alın. Orta ateşte sürekli karıştırarak karışımı pişirin. Karışım, koyulaşıp kıvam alana kadar pişirilmelidir.

5.Karışım kıvam aldığında, ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Ara sıra karışımı karıştırarak daha hızlı soğumasını sağlayabilirsiniz.

6.Soğuyan karışımı dondurma makinesine aktarın ve dondurma makinesinin talimatlarına göre işlemi tamamlayın. Eğer dondurma makineniz yoksa, karışımı derin bir kapta dondurucuda 2 saat boyunca dondurun. Her 30 dakikada bir karışımı çıkarıp karıştırarak dondurmanın kristalleşmesini engelleyebilirsiniz.

7.Eğer dondurmanızı Antep fıstığı ile zenginleştirmek isterseniz, dondurma makinesindeki son aşamada veya dondurucudan çıkarıp karıştırdığınız her seferde dövülmüş Antep fıstığı ekleyebilirsiniz.

8.Dondurma tamamen donduktan sonra, servis yapabilirsiniz. Maraş dondurması geleneksel olarak geniş bir kase veya çubuklu dondurma olarak servis edilebilir.

Not: Bu tarif yaklaşık bir ölçüdür. İsteğe bağlı olarak malzemeleri ve ölçüleri ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, dondurma makinesi kullanmadan da Maraş dondurması yapabilirsiniz, ancak dondurucuda bekletme süresi daha uzun olabilir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Whatsapp Telefon